A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Вишневої міської ради Бучанського району Київської області

Відкриття бомбосховища у КЗ «Вишневий ЗДО «Барвінок»

Дата: 26.09.2023 13:06
Кількість переглядів: 123

Безпечні, затишні та світлі. Саме такими мають бути укриття в освітніх закладах. Інколи через загрози дітям доводиться перебувати в них тривалий час. Тому маємо забезпечити їм комфорт та можливість не переривати навчання. Продовжуємо оперативно облаштовувати укриття в закладах освіти Київщини.

Сьогодні побував у відремонтованому цьогоріч укритті Крюківщинського садочка «Барвінок». Його площу збільшили вдвічі. Наразі це понад 600 квадратних метрів, де можуть вільно розміститися всі вихованці та колектив закладу. В укритті встановили додаткову вентиляцію, обладнали другий вихід, відремонтували кімнати, зробили освітлення.

Тут усе для комфортного перебування малечі: дитячі ліжка, стільці та лавки, ігрові зони. Облаштовані місця для інклюзивних занять зі спеціалістами. А ще улюблений простір дітлахів – спортзал.

Є запаси питної і технічної води, усе для надання медичної допомоги. Також встановили дизельний генератор для резервного освітлення, є гучномовна система оповіщення та інтернет.

Укриття облаштували за кошти місцевого бюджету – понад 2,5 млн грн. Наразі ще додатково закуповують меблі.

Загалом у закладах освіти Київщини облаштували вже понад 1200 об’єктів цивільного захисту та укриттів. Вони розраховані на одночасне перебування майже 270 тис. людей. У близько 900 школах та садках укриття облаштували протягом останніх двох років.

Наразі покращуємо умови перебування ще у 68 укриттях закладів освіти. У трьох школах Білоцерківської громади,  двох – Вишгородської та садочку Калитянської територіальної громади проводять підготовчі роботи до встановлення модульних укриттів.

Створювати безпечне середовище для якісного навчання дітей – наше першочергове завдання.



« повернутися

Вхід для адміністратора