A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Вишневої міської ради Бучанського району Київської області

Засідання Творчої групи вихователів-методистів ЗДО

Дата: 14.02.2023 16:03
Кількість переглядів: 138


 

 

 

 

 

Турбота про здоров'я — це найважливіша праця вихователя
Від життєрадісності, бадьорості дітей залежать іхнє духовне життя, світогляд, розумовий розвиток, міцність знань, віра в свої сили.

Василь Сухомлинський

 

В народі кажуть: "Людина коваль свого щастя, а отже коваль свого здоров'я". Батьків і педагогів сьогодні надзвичайно турбує питання, допомогти малюкам бути здоровими, сильними, витривалими, адже, на жаль рівень дитячої захворюваності в Україні дедалі зростає.

Головне завдання дорослих полягає в тому, щоб сформувати в малих українців свідоме ставлення до власного здоров'я.

З огляду на це одним із пріоритетних напрямків роботи закладу дошкільної освіти повинен бути збереження і зміцнення здоров'я, формування здорового способу життя дошкільнят, активної життєвої позиції  щодо власного життя та власної безпеки.  

 

14 лютого 2023 року в ЗДОКТ «Ромашка» відбулося засідання Творчої групи вихователів-методистів ЗДО:«Здоров'язбережувальні технології в практиці роботи закладу дошкільної освіти компенсуючого типу «Ромашка». На сьогодні в ЗДОКТ «Ромашка» склалася ціла система здоров'язбережувальних технологій, які практично реалізуються в роботі з дітьми з метою збереження та зміцнення їх здоров'я.

 

З вступним словом та інформацією про організацію діяльності закладу освіти в умовах воєнного часу виступила  в.о. директора ЗДОКТ «Ромашка» Лариса ЛЄПШЕЄВА.

Галина КИРИЧЕНКО вихователь-методист ЗДОКТ «Ромашка» презентувала фільм про досвід роботи садочку: «Здоров`язбережувальні технології в роботі закладу освіти».

Фізінструктор ЗДОКТ «Ромашка» Валентина НАГЛЯНЕЦЬ провела з присутніми гру-релаксацію.

Всі вихователі-методисти Вишневої міської територіальної громади долучилися до обговорення представленої теми та поділилися, які інноваційні оздоровчі технології використовують в роботі ЗДО, в яких працюють.

Наталія ЛЕВЧЕНКО консультант ЦПРПП з дошкільної освіти проаналізувала роботу Творчої групи вихователів-методистів ЗДО та надала рекомендації.

На її думку слід створювати здоров`язбережувальне освітнє середовище за рахунок творчої атмосфери в закладі та цілісного підходу до проблем збереження і зміцнення здоров`я вихованців, і чим більше докладати зусиль, тим кращими та міцнішими будуть наші діти, які є майбутнім нашої держави.


« повернутися

Вхід для адміністратора