A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Вишневої міської ради Бучанського району Київської області

Розмовний клуб “Ми разом!” успішно стартував.

Дата: 01.07.2022 15:16
Кількість переглядів: 171

Сьогодні відбулася перша зустріч усіх учасників клубу, всіх охочих удосконалити свій рівень знання української мови або повністю перейти на українську.

Директор КЗ «Публічна бібліотека» Ніна Гулєвата розповіла про бібліотеку, умови та можливості, які створені для внутрішньо переміщених осіб у книгозбірні.

До присутніх звернулася Оксана Мельниченко директор центру надання соціальних послуг, вона познайомила з послугами, які надає центр для ВПО.

«Нам важливо, щоб включити ВПО в життя громади, допомогти інтегрувати, відновити спроможність до звичайного життя і мова в цьому відіграє ключову роль, як у сфері праці, так і контактів» - сказала вона.

Директор центру професійного розвитку педагогічних працівників Світлана Сушко познайомила з планами розмовного клубу «Ми разом» та розповіла про нагальну потребу говорити українською мовою, та загострила увагу слухачів на важливості розмовного клубу для тимчасово переміщених осіб. Також пані Світлана наголосила , що вкрай важливо подолати страх сказати щось неправильно, адже лише завдяки практиці кожен із слухачів зможе досягти омріяного результату.

Під час засідання клубу дітки учасників не нудьгували . З ними працювала волонтер пані Анна Щербань, вони разом розгадували загадки, читали книжечки та розважалися.

Педагоги Вишнівської ЗОШ №1 Ольга Бойченко та Інна Черкасова в ігровій формі провела знайомство між учасниками розмовного клубу.

По завершенню зустрічі бібліограф Ірина Савічева провела екскурсію по бібліотеці та познайомила усіх з родзинками нашої книгозбірні.

Учасники клубу отримали можливість поставити запитання спікерам. Серед учасників - люди різного віку, різних професій, захоплень. Вони походять із різних куточків України, дехто з них уже не вперше змушений прощатися з рідною домівкою. У ці страшні для нашої країни часи ми разом , об’єднані спільною метою – заговорити українською вільно, позбутися мовного бар‘єру, збудувати здорову націю та УКРАЇНУ!


« повернутися

Вхід для адміністратора