A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Вишневої міської ради Бучанського району Київської області

Семінар заступників директорів з виховної роботи закладів загальної середньої освіти Вишневої міської територіальної громади.

Дата: 18.02.2022 11:38
Кількість переглядів: 402

Тема: «Формування свідомої, конкурентноздатної особистості засобами профорієнтаційної роботи та трудового навчання»

16 лютого в актовій залі Вишнівського академічного ліцею «Основа» відбувся семінар-нарада заступників директорів освітніх закладів Вишневої МТГ. В умовах реформування системи освіти в Україні особливої ваги набуває проблема, пов’язана з прагненням сучасної молоді знайти місце рівноправного партнера у суспільних процесах, які протікають швидко і вимагають від них одночасно високого рівня загальної підготовки й ґрунтовних знань в обраній сфері професійної діяльності. У сучасному суспільстві молодь не може успішно реалізувати свої соціально-професійні орієнтації без сприяння інститутів системи освіти. Такі заклади не тільки транслюють підростаючому поколінню обсяг знань і передають спеціальні вміння, а також і формують життєві орієнтації, установи та трудові навички, зокрема – вибір майбутньої професії, продовження освіти й професійну підготовку. Таким чином, одним із пріоритетних завдань сучасної системи освіти є організація роботи з учнівською молоддю щодо усвідомленого професійного самовизначення. Саме, як організувати цікаву роботу освітнього закладу з професійного визначення учасників освітнього процесу присутнім розповіли:

  • Начальник відділу активної підтримки безробітних Києво-Святошинського Центру зайнятості Олексій Васильєв;
  • Начальник відділу комплектування ОКПП «Київ» Анатолій Заречний;
  • Директор центру допрофесійної підготовки та обдарованої учнівської молоді ННІРО НАУ кандидат педагогічних наук Тетяна Петровська;
  • В.о. директора Центру науково-технічної творчості молоді «ШАНС» Алла Мельник.

На нараду заступників було винесено питання щодо запобіганню та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, забезпечення гендерної рівності, протидії торгівлі людьми. З нормативною базою, алгоритмом дій щодо взаємодії суб’єктів у разі виявлення факту домашнього насильства перед присутніми виступила директорка центру надання соціальних послуг Оксана Мельниченко.


« повернутися

Вхід для адміністратора