A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Вишневої міської ради Бучанського району Київської області

Засідання творчої групи заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти Вишневої МТГ

Дата: 16.02.2022 18:29
Кількість переглядів: 203

Тема: «Впровадження профільного навчання у старшій школі»

16 лютого 2022р. Вишнівський академічний ліцей «Основа» гостинно приймав творчу групу заступників директорів з навчально-виховної роботи ЗЗСО. На порядку денному було надзвичайно важливе питання: впровадження з 1 вересня 2022р. в освітню діяльність ЗЗСО профільного навчання в 10 класах. Керівник творчої групи, консультант КУ «ЦПРПП» Тетяна Охріменко (заступник директора з НВР ВАЛ «Основа») наголосила, що профільне навчання у старшій школі є одним з ключових напрямів модернізації системи освіти у старшій школі  і « такий підхід до організації освіти учнів 10-11 класів не лише найповніше реалізує принцип особистісно орієнтованого навчання, а й дає змогу створити найоптимальніші умови для їхнього професійного самовизначення та подальшої самореалізації» (Концепція профільного навчання в старшій школі).Заступник директора з НВР Вишнівської ЗОШ  І-ІІІ ступенів №1 Валентина Климанська поділилась досвідом свого закладу з впровадження профільного навчання впродовж останніх чотирьох років.

Директор КУ «ЦПРПП» Світлана Сушко відмітила, що на виконання Концепції профільного навчання в старшій школі (Наказ МОН від 2013р.) та реформи НУШ (з 2016р.) з 1вересня 2022р. в 10 класах ЗЗСО обов’язковим є впровадження профільного навчання академічного спрямування. Кожен заклад має розробити власну модель організації профільного навчання в 10-11 класах та допрофільної підготовки учнів 8-9 класів основної школи.

Всі учасники зібрання були одностайні в думці, що наша потужна Вишнівська громада має всі можливості для того, щоб створити  випускникам шкіл громади найкращі умови для отримання якісної профільної освіти з метою  підготовки до майбутньої успішної професійної діяльності.


« повернутися

Вхід для адміністратора