A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Вишневої міської ради Бучанського району Київської області

«Жодна дитина не має відчувати себе іншою та виключеною з освітніх, культурних і соціальних процесів – це головне завдання інклюзії»

Дата: 10.02.2022 14:32
Кількість переглядів: 253

9 лютого 2022р. в приміщенні КУ«ЦПРПП» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області відбулося засідання круглого столу  професійної спільноти практичних психологів закладів освіти Вишневої МТГ. Тема засідання:   «Інклюзивне навчання. Організація роботи практичного психолога в закладі освіти з дітьми з особливими освітніми потребами».

Відкрила  «круглий стіл» Коротинська Леся Володимирівна, психолог КУ «ЦПРПП», яка наголосила, що інклюзивне навчання — система освітніх послуг, гарантованих державою, що базується на принципах недискримінації, врахуванні багатоманітності людини, ефективного залучення та включення до освітнього процесу всіх його учасників; що дитина з особливими освітніми потребами– це дитина, яка потребує додаткової постійної чи тимчасової підтримки в освітньому процесі з метою забезпечення її рівного права на здобуття освіти. «Особливу увагу необхідно приділили наданню психологічної  підтримки та допомоги даній категорії дітей, важливості корекційного компоненту в  даній роботі та надважливості співпраці   батьків і фахівців команди супроводу дітей з ООП».

Герасимюк Тамара Володимирівна,  психолог ІРЦ, ознайомила колег зі змінами у роботі інклюзивно-ресурсних центрів та основними новаціями щодо вдосконалення роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

Учасники засідання мали можливість поспілкуватися, поділитися наболілим, обмінятися досвідом та «лайфхаками» в роботі, отримати відповіді на нагальні питання. Завдяки активності учасників засідання, були розглянуті та обговорені  труднощі, які стають на перепоні в роботі з дітьми  з  особливостями  розвитку. Професійна спільнота практичних психологів є потужною командою, в якій панує дружня атмосфера, де відчувається підтримка колег, де знаходишся серед однодумців. Практичні психологи ЗЗСО та ЗДО Вишневої МТГ намітили шляхи вирішення актуальних питань організації роботи практичних психологів в закладах освіти з дітьми з ООП.

Формується чудова традиція щомісяця зустрічатися та колегіально вирішувати питання!

«Коли ми разом- ми сильні!»  Так тримати, шановні колеги!


« повернутися

Вхід для адміністратора